FabLab Design AS er et kreativt interiørstudio som arbeider både med private hjem, bedrifter og offentlige institusjoner.

Vi ønsker å ta hensyn til individuelle behov for å skape funksjonelle, inspirerende og profilerende løsninger. Unike løsninger krever sterk strategisk forankring, god kommunikasjon i idéfasen og kontroll på alle ledd i byggeprosessen helt frem til ferdigstillelse. Trygt, rimelig og effektivt. Vi har særlig kompetanse på skreddersydde interiører, møbeldesign og kunstutsmykning.

«Hun bestemte hvor skapet skulle stå.
Så ombestemte hun seg og ville ha et walk in closet.
Halveis ferdig ble det et bad isteden. Da måtte vi rive soveromsveggen.
Og da ble det så fint lys på kjøkkenet… så nå skal skapet stå der!»

Slik jobber vi:

Analyse og kartlegging av behov

Alle FabLab Designs interiørløsninger er basert på grundige undersøkelser av bedriftens behov. Vi setter oss inn i hvordan bedriften fungerer i dag, og hvor bedriften ønsker å være i fremtiden. Gjennom spørreskjemaer, workshops og målinger jobber vi for å forstå behovet for arealer, romfordeling og tekniske hjelpemidler. Ved å samarbeide tett med kunden kommer vi frem til rett type løsninger. Det er her vi gjør hovedtyngden av arbeidet, for å hjelpe kunden å spare penger, øke produktivitet, tiltrekke seg de flinke hodene og  skaffe de rette kundene.

Design tjenester

Våre designere tar utgangspunkt i hva som er fremkommet av bedriftsanalysen og visualiserer idéer gjennom planskisser, 3D tegninger og byggtekniske planer. Slik ønsker vi å billedliggjøre idéene før de blir satt ut i livet. Vi velger ikke bare ut pent interiør, vi tar hensyn til kundens økonomiske budsjetter, tidsfrister og andre hensyn.

Arbeidsplassen er ikke komplett uten de rette møblene. Basert på faktiske møbelbehov, assisterer vi i å velge og skreddersy møbler som vil gjøre deg stolt av dine kontorlokaler. Enten det er innbydende sosialsoner, stillerom, møterom, åpne landskap eller små kontorer ønsker vi å få frem den rette balansen mellom funksjonalitet og estetikk.

Prosjektstyring og oppfølging

Når det er enighet om en designløsning går prosjektet videre til utførelse. Vi sørger for at alt kommer på plass i tide, innenfor budsjett, uten å kompromisse på kvalitet. Vårt produksjonsteam vil holde dere oppdatert underveis gjennom hele prosjektet. Fra begynnelse til slutt.

Siv Amundsen-Lack

Det er begrensende å si at Siv jobber med interiør. Da hun startet FabLab Design i London i 2001, skapte hun et kreativt laboratorium der hun kunne samle og videreutvikle sin kompetanse fra en lang karriere innen grafisk design, reklame og merkevarebygging. Det har vokst til å bli et designstudio som leverer kreative interiørløsninger basert på grunnleggende teorier innen strategisk design, kommunikasjon (NLP) og interiørpsykologi (Feng Shui). Grunntanken er at det ikke er virkningsfullt å dekorere overflaten hvis ikke grunnlaget er sunt og basiskonstruksjonen fungerer. Siv er opptatt av å bruke design for å skape harmoni og positivitet, øke kreativiteten og produktiviteten. Det er viktig at designløsningene tar hensyn til arkitektur, materialer og farger og at livsrom og livskvalitet har like stor plass som det estetiske. Interiøret kan brukes aktivt og manifestere ønsker og behov. Det er vanlig at det viser hvem vi er, men det kan også bidra til forandring for å skape det livet vi ønsker oss. Interiørdesign skal være godt for både øyet og sjelen.

Bakgrunn

Siv Amundsen-Lack er utdannet innen grafisk design, markedsføring og økonomi. Hun har jobbet som Art Director i internasjonale reklamebyråer og startet Headline Reklamebyrå i 1990. Hun flyttet til London i 1998 og fordypet seg der i fagområdene interiørdesign og interiørpsykologi samt studerte moderne Feng Shui for næringslivet. Som et resultat av dette startet hun Spaced Environmental Design Consultancy Ltd. i 2000. Dette skiftet navn til FabLab Design i 2001. Etter 10 år i London etablerte hun seg i Oslo med familien. Siv er skribent og konsulent for Instituttet for Farge og Interiør, IFI.  www.ifi.no. Hun er også interiørekspert i interiørmagasinet Bolig Pluss for Bonnier Media, der hun svarer på interiørspørsmål fra leserne i Spør oss spalten. www.boligpluss.no

Utdannelse

Feng Shui Academy London
Accredited Consultant FSSA ,The Feng Shui Society London
2001 – 2002

St. Martin’s College. MA, Fine Art
1999 – 2000

NLP Master Practitioner, MindToo, Oslo
1988 – 1999

Markedshøyskolen. MSc, Marketing & Economics
1986 – 1987

Westerdals Reklameskole. BA Hons, Commercial Design
1982 – 1985

Thea Borling

Thea Borling har IT utdannelse fra Den Polytekniske Høgskolen. Hun har mange års erfaring fra IT bransjen, der hun har opparbeidet meget god kompetanse på prosjektstyring.

Thea har alltid hatt en stor interesse for møbeldesign og det har ført til jobbkombinasjonen teknologi og interiørdesign. I FabLab Design jobber Thea som prosjektleder og designer. Thea har allsidig erfaring fra import og salg av designmøbler, og hun har god produkt- og leverandørkompetanse.  Thea er ansvarlig for å styre firmaets mange spennende og varierte oppgaver.  Hun jobber kontinuerlig med å perfeksjonere FabLabs rutiner, og har utarbeidet grundige analyseverktøy som brukes i de innledende fasene av alle firmaets designprosjekter.

I tillegg til å interessen for interiør og design, er Thea veldig glad i god mat og god vin og har utdannet seg til å bli sommelier. Thea har alltid mange spennende prosjekter på gang, og har stor tro på å kombinere alle interessefelt for å skape kreative nye vinklinger.