FabLab Design AS er et kreativt studio som arbeider med interiørarkitektur og design for bedrifter, offentlige institusjoner og private hjem.

De visuelle inntrykkene påvirker oss bevisst eller ubevisst daglig, på jobb, hjemme og i det offentlige rom. Ved å analysere individuelle behov, å lytte til og stimulere til sansene, kommer vi frem til funksjonelle og unike løsninger.

Profilerende løsninger krever sterk strategisk forankring, god kommunikasjon i idéfasen og kontroll på alle ledd i byggeprosessen helt frem til ferdigstillelse. Trygt, rimelig og effektivt.

Fablab Design er allsidig men har særlig kompetanse på renovering av fredede bygg, skreddersydde interiørløsninger, møbeldesign og kunstutsmykning. Vi tør å tenke utenfor boksen og trendene. Ser på hvert nytt oppdrag som en utfordring og spiller på lag med kunden for å forankre de gode løsningene til et personlig resultat.

Med stor faglig bredde betjener vi varierte oppdrag med ulike oppdragsgivere. Kontorets prosjekter omfatter mulighetsstudier og utredninger, konseptutvikling og prosjektering. Vi har kjernekompetanse innen kontorutvikling, rehabilitering, historisk restaurering, kulturbygg og næringsbygg.

Vi prosjekterer i ArchiCAD og tilbyr ledende BIM-kompetanse for interiørarkitekttjenester.

«Hun bestemte hvor skapet skulle stå. Så ombestemte hun seg og ville ha et walk in closet. Halveis ferdig ble det et bad isteden. Da måtte vi rive soveromsveggen. Og da ble det så fint lys på kjøkkenet… så nå skal skapet stå der!»

Slik jobber vi:

Analyse og kartlegging av behov

Alle FabLab Designs interiørløsninger er basert på grundige undersøkelser av bedriftens behov. Vi setter oss inn i hvordan bedriften fungerer i dag, og hvor bedriften ønsker å være i fremtiden. Gjennom spørreskjemaer, workshops og målinger jobber vi for å forstå behovet for arealer, romfordeling og tekniske hjelpemidler. Ved å samarbeide tett med kunden kommer vi frem til rett type løsninger. Det er her vi gjør hovedtyngden av arbeidet, for å hjelpe kunden å spare penger, øke produktivitet, tiltrekke seg de flinke hodene og  skaffe de rette kundene.

Design tjenester

Våre designere tar utgangspunkt i hva som er fremkommet av bedriftsanalysen og visualiserer idéer gjennom planskisser, 3D tegninger og byggtekniske planer. Slik ønsker vi å billedliggjøre idéene før de blir satt ut i livet. Vi velger ikke bare ut pent interiør, vi tar hensyn til kundens økonomiske budsjetter, tidsfrister og andre hensyn.

Arbeidsplassen er ikke komplett uten de rette møblene. Basert på faktiske møbelbehov, assisterer vi i å velge og skreddersy møbler som vil gjøre deg stolt av dine kontorlokaler. Enten det er innbydende sosialsoner, stillerom, møterom, åpne landskap eller små kontorer ønsker vi å få frem den rette balansen mellom funksjonalitet og estetikk.

Prosjektstyring og oppfølging

Når det er enighet om en designløsning går prosjektet videre til utførelse. Vi sørger for at alt kommer på plass i tide, innenfor budsjett, uten å kompromisse på kvalitet. Vårt produksjonsteam vil holde dere oppdatert underveis gjennom hele prosjektet. Fra begynnelse til slutt.

Hvem vi er:

Siv Amundsen-Lack

CEO, Designer, Interiørarkitekt

Siv Amundsen-Lack har lang erfaring fra interiørdesign, grafisk design, reklameutvikling og merkevarebygging, og er spesialist på strategisk design og interiørpsykologi. Hun har hjulpet mange bedrifter med å finne sin identitet ved hjelp av interiørarkitektur og profilerende elementer.

Det er begrensende å si at Siv jobber med interiør. Da hun startet FabLab Design i London i 2001, skapte hun et kreativt laboratorium der hun kunne samle og videreutvikle sin kompetanse. Det har vokst til å bli et designstudio som leverer interiørløsninger basert på grunnleggende teorier innen interiørarkitektur, strategisk design, kommunikasjon (NLP) og interiørpsykologi (Feng Shui). Det løser ingen problemer å dekorere overflaten hvis ikke grunnlaget er sunt og basiskonstruksjonen fungerer mener Siv. Hun er opptatt av å analysere og bruke design for å skape harmoni og positivitet, øke kreativiteten og produktiviteten for bedriftene og ro i sjelen privat. Det er viktig at designløsningene tar hensyn til originalarkitektur, materialer og farger, at livskvalitet styrer det estetiske. Interiøret kan brukes aktivt og manifestere verdier og mål en bedrift setter for fremtiden. Interiøret viser hvem vi er, men kan også hva vi kan å bli.

BAKGRUNN 

Siv Amundsen-Lack er utdannet innen grafisk design, markedsføring og økonomi. Hun har jobbet som Art Director i internasjonale reklamebyråer og startet Headline Reklamebyrå AS i Oslo i 1990. Her utviklet hun reklamekampanjer for Apple, Interflora, Allergruppen, Justisdepartementet, Samferdselsdepartementet for å nevne noen. Hun flyttet til London i 1998 og fordypet seg der i fagområdene interiørdesign og interiørpsykologi for næringslivet. Som et resultat av dette startet hun FabLab Design i 2001. Etter 10 år i London etablerte hun seg igjen i Oslo med familien.

Marie Landsverk

Interiørarkitekt MA

Marie har interiørarkitektur utdannelsen fra Dublin i Irland. Hun har en bred kompetanse innenfor digitale programmer som ArchiCad og Adobepakken. Hun kan jobbe på BIM platformer som er nyttig når Fablab når vi jobber på store prosjekter med arkitektkontorer og entreprenører. Hun liker å jobbe allsidig med prosjekter som byr på variert arbeid med nye og spennende utfordringer. Marie har bred erfaring med koordinering av prosjekter og utarbeidelse av tilbud samt kommunikasjon med samarbeidspartnere og kunder.
Marie er både kreativt og nytenkende, trives med å jobbe selvstendig og i samarbeid med andre i et team. Vi har stor glede av hennes gode arbeidsmetoder som ligger i blodet fra tiden i Beerenberg-konsernet der hun har vært med på å tegne nyskapende interiør og serviceløsninger for olje- og gassindustrien. Hun er genuint opptatt av å forstå de menneskene som skal levere og bruke tjenestene hun er med på å lage. Om det skal bli gode løsninger må man ta utgangspunkt i deres behov og forutsetninger. Hun har fokus på møte mellom tjenester og mennesker og tror at nøkkelen ligger her. Gode design tjenester er en komplett opplevelse som forholder seg til brukeren og alle modus de er gjennom underveis i opplevelsen av rommet.

BAKGRUNN 

Master innen Interiør Design/Arkitektur, hvor tre år ble tatt ved Griffith College i Dublin, og to ved Norges Kreative Fagskole.
Tidligere arbeidserfaring innen kundebehandling og service, med ansvarshavende posisjoner.
Strukturert, godt humør, positiv, disiplinert og målbevisst. Er initiativrik og mestrer Multitasking godt.
Marie stiller sterkt med sin kompetanse innenfor teknisk tegning og materialutforming.

Anh Nguyen

Interiørarkitekt BA

Anh vokste opp i en familie hvor faren var arkitekt og bestefaren snekker. Siden hun var svært ung, har Anhs lidenskap og lærevilje for arkitektur og design fått støtte og oppmuntring. Hun har arvet et godt øye for detaljer og en innstilling om at presisjon i arbeidet er essensielt. Dette har hatt stor innflytelse på hennes øye for arkitektur og design. En multikulturell oppvekst og utdannelse har også utviklet hennes forståelse av skjematisk design. Anh tar personlige hensyn når hun designer, og ønsker å skape et godt møte mellom funksjonalitet og harmoni for kunden, gjennom hele designkonseptet. Anh er energisk og pliktoppfyllende fra A til Å og håndterer alt fra design av møbler, tekniske arbeidstegninger til produksjonsgjennomføring innen tidsfristene som gis. Hun tilfører alltid det lille ekstra som gjør at resultatet blir unikt.
Anh er en fokusert og dedikert lagspiller, som aller helst vil gjøre jobben ferdig før hun tar pause.

BAKGRUNN 

Anh utdannet seg i San Francisco, hvor hun studerte bachelor grad i grafisk design og interiørarkitektur, med spesialisering i turisme og kommersiell design.
Utdannelsen hennes sørger for et solid grunnlag innen dokumentutkast, designprosess og presentasjoner. Anh jobber som brand manager og interiørdesigner for restauranter og små kontorer i og rundt Oslo. Hun har gjennom sitt arbeid etablert et tillitsforhold til entreprenører, møbelprodusenter, material- og utstyrsleverandører.

Rannveig Valkvæ Seierstad

Prosjektleder, Interiørarkitekt

Det er nødvendig å kunne sjonglere mange oppgaver i Fablab Design. Rannveig har flere unike egenskaper som gjør at hun klarer å ha oversikt og kontroll på prosjekter samtidig som hun bidrar til å utvikle de gode løsningene. Hun holder styr på de mest kompliserte elementlister og regneark, så kundene kan føle seg trygge på at budsjetter og fremdriftsplanene er under kontroll.

Rannveig er engasjert og løsningsorientert, og vet at god kommunikasjon er nøkkelen til suksess. Hun er vant med å ha mange baller i lufta og synes det er moro å kunne samle de på en strukturert måte. Med flerårige bakgrunn som interiørarkitekt i eget firma innehar Rannveig solid kompetanse på konseptutvikling og prosjektledelse.

BAKGRUNN

Rannveig har sin utdannelse fra Universitetet i Oslo inkludert grunnfag i Psykologi og videre til Interiørutdannelse og prosjektledelse på BI. Hun har jobbet som sensor på Norges Kreative Fagskole og ble partner i Interiørfirma 4Rom i 2003. Der ledet hun prosjekter for kunder som Rambøll Oil and Gas, Centerpoint, Barentssekretariatet og På Håret Frisør.

Anne Rosvold

Revisor og økonomiansvarlig

Anne er en perfekt regnskapsmedarbeider for Fablab siden hun bruker både høyre og venstre hjernehalvdel. Hun er utdannet revisor og har mange års erfaring med økonomi og regnskap fra kles-og interiør bransjen. Hun forstår prosessen i et designkontor, siden hun i tillegg til tallkunnskap designer, produserer og selger håndlagde glasslamper. Anne er kvikk og livlig og utstråler masse energi, som det også blir lys av.

BAKGRUNN
Av utdannelse har hun revisjonsstudiet fra BI, og har oppgjennom karrieren jobbet med både revisjon og regnskap i store og små organisasjoner. Hun sier selv at hun er en typisk «doer». Hun er meget nøyaktig, og opptatt av at alt skal være avstemt og i korrekt stand innen gitte tidsfrister, så vi kan stole på det. Ved en tilfeldighet begynte hun å designe og produsere lamper som hobby, som nå har blitt til en liten virksomhet. Hun jobber hos Fablab på deltid med regnskap og økonomi, i tillegg til lampedesign.

Milla Amundsen-Lack

Praktikant

Milla er en energisk design student, som kaster seg inn i nye oppgaver med liv og lyst. Hun har alltid nye ideer og innfallsvinkler som utvikler og bidrar positivt til prosjektene hun jobber på. Milla har alltid elsket å tegne og lage ting og helst finne ut hvordan ting fungerer. Milla er født inn i en kreativ familie, oppvokst i London der hun tidlig ble inspirert av mulighetene i denne kunst og kulturmetropolen. Milla er kreativ og løsningsorientert. Hun er aktiv og står tidlig opp om morgenen for å få mest ute av dagen. Hun er ivrig på nye utfordringer og vil alltid lære mer og løse nye problemstillinger. Milla går nå på Studiespesialisering med formgivning på Elvebakken videregående, men har kommet inn på NABA Belle de Arte i Milano fra høsten 2018. Med dagens digitale kommunikasjonsmuligheter vil Milla fortsatt kunne være med i team Fablab selv med base sør i Europa.

BAKGRUNN
Milla går på Elvebakken med studiespesialisering med
formgivning på videregående skole i Oslo

Russell Lack

Konsulent

Russell har over 20 års erfaring med bedriftsrådgivning på tvers av bransjer innen digitale medier, teknologi og markedsføring. Kompetansen omfatter digitale forretningsmodeller, strategi og gjennomføring, konseptutvikling og optimalisering av forretningsprosesser.
Russell hjelper klienter med å omforme forretningsutfordringer til målorienterte og målbare programmer rettet mot å forbedre prosesser for salg, markedsføring og forretningsutvikling. For å gjøre dette bruker han sin kjernekompetanse i området hvor strategi møter implementering, og han kombinerer analyse og refleksjon med en handlingsorientert tilnærming. Han er komfortabel med å håndtere komplekse problemstillinger og bygge bro mellom ulike profesjoner i en organisasjon eller i et samarbeid.

BAKGRUNN
Russell er opprinnelig engelsk, snakker flytende norsk, og har en MBA fra BI Handelshøyskolen i Oslo.
I Fablab jobber Russell med digitalisering av prosjektprosesser, samt arbeider med forretnings-og partnerutvikling.